lauantai 16. huhtikuuta 2011

Leikkiruokia

Leikkiruokia olen askaroinut blogi-idolini Mun Tekemän inspiroimana. Jätskitötteröiden kaava on pikaisesti jäljennetty leivinpaperille jostain äidin keittiönpöydällä lojuneesta tilda-kirjasta ja vaati jonkun verran näpräämistä vaikka olikin sinänsä nerokas - koneella sai surruteltua kaikki saumat "kirsikan" kiinnitystä ja rypytystä lukuunottamatta. Jäätelökankaat ovat jämätilkkuja ja vanhaa lakanakangasta. Tötteröihin löytyi sopivan napakka mutta silti joustava kangas miehen rikki menneistä housuista.



Pullapitko syntyi taikataikina-askarteluhetken tuloksena. 2-vuotias elämäntapataiteilija leipoi omasta osuudestaan pipareita mutta päätti sittemmin maalata ne vihreiksi, joten ne päätyivät leluruokalaatikon sijasta askartelulaatikkoon kera magneettien odottelemaan äitienpäivää (vaikka eipä tämä pullapitkon viimeistelymaalauskaan ihan täysin saavuttanut tavoiteltua naturalismin astetta..). Taikataikina muuten on (saven puutteessa) aivan mahtava juttu, noudatimme tätä Lastenmaan ohjetta melko onnistunein tuloksin - taikina oli helppoa käsitellä ja riittävän jähmeää eikä tarttunut käsiin kunhan sen oli saanut sekoitettua tasaiseksi. Sitä voisi halutessaan värjätä elintarvikeväreillä, mutta meillä on suosittu valmiiden tuotosten maalausta askartelumaaleilla - siten puuhasta saa vielä irti yhden lisäohjelmanumeron.
Ruoan tärvääminen askarteluihin on tietysti hiukan arveluttavaa, mutta epäilen että hiilijalanjälki on silti ties mistä synteettisistä aineksista valmistettua muovailuvahaa pienempi..?


2 kommenttia:

  1. Vau mitä ihania jäätelötötteröitä! :) Tosi ihania, loistavat värit ja materiaalit. Olen näitä juttujasi käynyt välillä kurkkimassa, atavat inspiraatiota omillekin töille! :) Ompeluintoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Seuraavaksi olisi tarkoitus tehdä susheja - siis heti kun on taas "liikaa" vapaa-aikaa...
    Sullakin oli aivan suloinen blogi josta nappasin heti sen kerrassaan nerokkaan pursotusohjeen, kiitokset siitä!

    VastaaPoista